W dniach 22-25 kwietnia 2025 roku, 20 osób z klasy 2 i 3 technikum hotelarskiego mieli wyjątkową okazję uczestniczyć w kursie BARISTA.
Celem kursu było zapoznanie uczniów z profesjonalnymi zasadami parzenia kawy, tajnikami przygotowywania napojów kawowych, dekorowania kawy (latte art) oraz obsługą profesjonalnego sprzętu baristycznego. Kurs nie był tylko teorią – uczestnicy mieli szansę samodzielnie przyrządzać kawę, a także degustować różne napoje kawowe, co sprawiło, że nauka stała się prawdziwą przyjemnością.
Zrealizowany kurs umożliwił uczniom zdobycie praktycznych umiejętności w zakresie przygotowywania wysokiej jakości napojów kawowych zgodnie ze standardami branżowymi. Kurs rozwinął ich kompetencje zawodowe, zwiększył pewność siebie w obsłudze klienta oraz przygotował ich do pracy w hotelach, kawiarniach i restauracjach.